Labels

Projectleider
#Landelijk
Vakbond FNV

“Werk is ook een stukje geluk in je leven”

Caroline Weber (51) is sinds 2009 verbonden aan FNV. Eerst in de rol van persvoorlichter, later als campagneleider. De komende tijd buigt zij zich over wat zijzelf omschrijft als een “onwijs mooi project met betekenis voor veel mensen”. Haar opdracht is om samen met het team te zorgen dat alle nieuwe vragen en hobbels worden opgepakt en opgelost, om dit project tot een succes te maken. Het is een succes als wij vanuit de FNV en CNV zo’n vijfduizend deelnemers goed hebben geholpen.

De uitdaging is nu om zoveel mogelijkheid bekendheid te genereren bij potentiële deelnemers voor onze loopbaandienstverlening. “Op 13 januari start een wervingscampagne voor deelnemers van De Vakbeweging. Met de website www.devakbeweging.nl in combinatie met een online en offline campagne gaan wij De Vakbeweging onder de aandacht brengen. De mensen die wij primair willen bereiken zijn diegenen die nu bijvoorbeeld werken in  een flexcontract. Maar ook mensen die een reorganisatie bij een huidige werkgever op zich af zien komen en hun baan dreigen te verliezen of zzp’ers die overwegen om weer ergens vaste medewerker te worden. Als we kijken naar de huidige arbeidsmarkt kan een groot deel van de kandidaten daarbij komen uit sectoren met veel uitzendkrachten en sectoren die het nu moeilijk hebben, zoals de cultuur- en evenementenbranche.”

Meerwaarde

“Met de lancering van de website krijgen collega’s bij de FNV en CNV de beschikking over praktische tools die ze in kunnen zetten om loopbaanbegeleiding via de vakbonden onder de aandacht te brengen. Daarbij kun je denken aan hele praktische zaken zoals artikelen die medewerkers met een linkje naar de site kunnen plaatsen in een nieuwsbrief. Maar ook aan persoonlijke verhalen van kandidaten, waarbij de meerwaarde van De Vakbeweging tot uitdrukking komt. Die meerwaarde is wat mij betreft dat je als deelnemer via gesprekken tot nieuwe inzichten komt en handvatten krijgt aangereikt en wordt geholpen om weer of meer perspectief te krijgen op het gebied van werk dat bij jou past. Begrijp me niet verkeerd, er zijn genoeg mensen die tevreden zijn met werk dat gewoon in hun inkomen voorziet. Maar voor groot deel van de werkenden geldt dat het heel fijn is als het werk wat je doet ook echt bij je past. Werk is dan ook een stuk geluk in je leven.”

"Uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om de kracht van de herhaling van onze boodschap, zodat deze niet alleen bij de doelgroep onder de aandacht komt, maar ook beklijft."

Caroline

Zonder druk

“Uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om de kracht van de herhaling van onze boodschap, zodat deze niet alleen bij de doelgroep onder de aandacht komt, maar ook beklijft. Als projectleider zie ik het als mijn taak om voor dit project alles aan elkaar te verbinden wat nodig is om het proces soepeler te laten verlopen. Er is heel veel moois van de grond gekomen in een korte tijd en nu is het de uitdaging om het geolied te laten lopen. Dat doe ik onder andere samen met mijn collega van CNV, Mirjam Wildekamp. Als vakbonden geloven we sterk dat wij een mooie rol kunnen spelen binnen loopbaanbegeleiding, omdat wij een onafhankelijke partij zijn binnen de arbeidsmarkt. We brengen heel veel ervaring op het gebied van loopbaanbegeleiding en kennis van de werkvloer mee. Voor werkenden zijn wij daarnaast vooral ook een sparringpartner die je in staat stelt om opnieuw te gaan dromen over wat je wilt worden. Zonder druk. Wij geloven dat we daarmee mensen duurzaam aan het werk kunnen krijgen.”

Lees ook